Våre tjenester
En grundig klinisk undersøkelse bestående av gjennomgående anamnese, inspeksjon, bevegelsestester og ortopediske tester ligger til grunne for å kunne stille riktig diagnose. De behandlingsalternativene som er best egnet din tilstand vil bli brukt under behandlingen. Eksempler på Kolbotn naprapatklinikk sine metoder finner du på denne siden.

I tillegg til dette utfører vi blant annet:
Triggerpunkt-/pressurbehandling
Mykdelsbehandling
Manuell lymfedrenasje for pasienter med veneklaffdefekter

Manipulasjon
Manipulasjon benyttes for å normalisere funksjonen i rygg eller ekstremitetsledd. Det benyttes spesifikke grep som utføres med høy hastighet, men med så liten kraft som mulig.

 

Mobilisering
Et alternativ til manipulasjon er mobilisering, som også er en måte og behandle ledd på. Mobilisering er en spesifikk og leddnær tøyning. Det benyttes liten kraft og langsomme bevegelser for å oppnå normal funksjon i leddet.

 

Triggerpunktsbehandling
Triggerpunktsbehandling benyttes for å redusere muskelspenninger og minske

en viss type smerteutstråling. Pressur blir ofte benyttet som behandling på triggerpunkter.

 

Muskeltøyning
Ved muskeltøying benyttes blant annet teknikker som passiv og aktiv PNF (proproceptiv neuromuskulær facilitering) og INF (interoceptiv neuromuskulær facilitering).

 

Massasje
Massasje benyttes for å myke opp muskler og bindevev, samt for å minske muskelspenning og øke blodsirkulasjonen.

 

Elektroterapi
Elektroterapi som ultralyd, Scanlab, TNS og interferens kan også benyttes, men som regel i kombinasjon med manuell behandling, og da som før- eller etterbehandling for den manuelle behandlingen.

 

Rehabilitering og trening
Ulike hjemmeøvelser og treningsprogram  tilpasses hver enkelt pasient, og benyttes for å forebygge og rehabilitere. Grunnprinsippet er å skape en god balanse mellom styrke og bevegelighet, og dermed prevantivt unngå skader.

 

Spesielt for Kolbotn Naprapatklinikk:

Akupunktur (dry-needling)

Medisinsk akupunktur som reduserer spent muskulatur. Effektivt mot tendinose problematikk. Denne formen av akupunktur  har gode vitenskaplige resultat i flere studier og bygger ikke på samme prinsippet som tradisjonell akupunktur om energibaner ol.

 

 

Kolbotn Naprapatklinikk

 

Tårnåsen senter (vis-à-vis legesenteret)

Valhallaveien 70
1413 Tårnåsen, Oppegård kommune

 

Telefon 48 33 00 77

post@kolbotnnaprapatklinikk.no

www.kolbotnnapratklinikk.no

 

Smerter fra kroppen er ofte multifaktorielle, dette gjør at behandlingene må tilrettelegges alle faktorer som er med på å skape smerten.

 

Alle våre behandlinger er skreddersydd for deg og dine behov.